FAZER

DESSZERT

Fazer, az északi varázs

Az ízlelhető északi varázslat.
A Fazer céget Karl Fazer, korának rendkívül haladó gondolkodású reformere alapította 1891-ben, Finnországban. Fazer anno az első kávézóját azzal a küldetéssel nyitotta, hogy a gasztronómiát élménnyé varázsolja, valamint hogy segítsen a pillanatokat szenvedéllyel megélni, hogy minden napban megtaláljuk, és hagyjuk is a csodákat megtörténni, együtt megélni. Desszertjeiben ezt kívánta visszaadni. A Fazer Csoport kilenc országban van jelen termeléssel, valamint 40 további országba szállít, mindezt a fenntarthatóság és etikus kereskedelem jegyében.

Karl Fazer 1866-1932

A Fazer cég küldetése
A Fazer egy olyan vállalat, amelynek küldetése meghatározza a létezését. Olyan finomságokat kívánnak létrehozni, amelynek minden falatjába bele van dolgozva a szeretet és odaadás szenvedéllyel, szaktudással. Minden falat egy élmény – és ez alapvetően meghatározó tud lenni. „Szeretnénk aktív részesei lenni azoknak az emlékezetes pillanatoknak, amelyek tökéletessé varázsolják a napot.”
„Az emberek elkötelezettek a saját és a szeretteik jóléte iránt. Termékeinkkel átlátható és felelősségteljes módon kívánjuk teljesíteni ezt az igényt. Szeretnénk, hogy a világ jobb hely legyen – most is, és a következő generációk számára is.”

A Fazer cég célkitűzése egészen egyszerű, emberi, és kézzelfogható:

  • Gazdagítani az emberek életét Fazer termékekkel és szolgáltatásokkal
  • Egészséges, ízletes és környezettudatos megoldásokat kínálni
  • Egészséges és könnyen fogyasztható termékeket készíteni, amelyek bármikor és bárhol élvezhetők
  • Mindig új megoldásokat találni, amellyel kényelmesebbé válhat hektikus életünk
  • Minden egyes cselekedetünk során figyelembe venni és tiszteletben tartani annak az emberekre, a bolygóra és az üzleti életre gyakorolt hatását

A Fazer története
Eduard Fazer fiainak társadalmilag elismert szakmákat kívánt, amelyek jó megélhetést biztosítanak.
Az apa neheztelte fiatalabb fia, Karl választását, aki cukrász akart lenni.
A szakmai képzésért külföldre kellett mennie; a kifinomult Szentpétervár volt a legjobb hely a jövőbeli cukrász számára.
Karl Fazer-t befogadták gyakornokként egy elismert cukrászműhelybe, és végül jó ajánlólevéllel távozhatott.
Szakemberként híres vállalatoknál dolgozott Szentpéterváron, később Berlinben és Párizsban is.
Végül 25 éves korára egy felkészült és képzett cukrászmester mutathatta meg képességeit szülővárosában, Helsinkiben.

1891 őszén Karl Fazer megnyitotta kávézóját az apja tulajdonában lévő üzletben, Helsinki központjában. Maga Fazer az üzlet feletti apartmanban lakott.
Az elkészült sütemények, kekszek, a csokoládé és a kávé is kiváló minőségűek voltak. Karl hamarosan széleskörben elhíresült buzgó lelkesedéséről, eltökéltségéről: minden tőle telhetőt megtett a vásárlók érdekében – túl akarta szárnyalni az elvárásaikat. Fazer azon elképzelése, hogy a fogyasztóknak ízélményt nyújtson, a mai napig a cég működésének középpontjában áll.
Fazer ötvözte az orosz és a francia ízek legjavát. Első osztályú termékei kívánatosak voltak, igényes csomagolásban. Karl Fazer hitt a megjelenés, a külcsín jelentőségében, és értett a marketinghez: villamosokon helyezett el hirdetést.
1894-ben kezdődött a csokoládés sütemények és édességek gyártása. Erre a célra hat helyiséget béreltek a helsinki Pursimiehenkatu utcában. A csokoládémesterek Keletről érkeztek, mivel az orosz mesterek csokoládékészítő tudását akkoriban nagyra becsülték, nagyobbra, mint a svájci vagy a francia mesterekét. Tizenkét nő és hat férfi dolgozott a gyárban, kézzel készítették a csokoládés termékeket. A tulajdonos Karl Fazer minden reggel hat órakor beállt a termelésbe.

Fazer kávézói és cukrászdái rendkívül népszerűek lettek, Helsinki kulturális vénáját átszőtték, sőt, külsőbb kerületekben is üzletei nyíltak. A kávézók sikerénél csak Fazer édességei voltak nevesebbek, amelyek teljes mértékben tükrözték Karl szaktudását. Fazer 1897-ben nagyüzemi gyártásba kezdett. Ugyanazon a telephelyen alapított édességgyárat Helsinkiben, ahol testvére, Max Fazer nagykereskedelme volt. Karl megállapodást kötött testvérével portékái nagykereskedelmi forgalmazására.
A Fazer üzemben elsőként előállított édességet „Imperial mix” -nek hívták. Szintén az első termékek egyike a „Kiss-Kiss karamell”, amely nagyon gyorsan népszerűvé vált, és napjainkban is kapható. Az édességek iránti igény egyre növekedett, a választék is bővült, 1897 szeptemberében pedig a Fazer cég egy új négyszintes üzem megnyitását ünnepelte.
A Fazer termékek nemzetközi kiállításokon szereztek elismeréseket, amely megalapozta az exportot. Az első, 1989-es szállítmány Angliába indult „görög pasztillákkal”, majd megkezdődött a kereskedés Skandinávia, Németország, Belgium, Hollandia, de Amerika, Afrika és Ausztrália irányába is, rajtuk a büszke eredetjelöléssel.

Termékeink

Geisha

Csokoládé desszert finom mogyorókrémes töltelékkel.
A Geisha desszertben egy finoman lágy, ám még éppen roppanós tölteléket lágyan von be a különleges csokoládé.
A Fazer desszertek 100%-ban etikus és fenntartható termelésből származó kakaóbabból készülnek, felelősségtudatos vállalati szemlélet mellett, amely garantálja a fogyasztónak, hogy maximálisan megbízhasson a termékekben. Egy-két Geisha desszert… és mindent szépnek látunk.

Fazermint

A Fazermint egy elegáns, időtlenül klasszikus mentolos csokoládé. A pazar, szájban lágyan olvadó étcsokoládé valódi borsmenta-olajos töltelékkel különleges pillanatokat varázsol a mindennapokban. A Fazer desszertek 100%-ban etikus és fenntartható termelésből származó kakaóbabból készülnek, és akár ajándékként kedves meglepetésnek, akár a saját örömünkre a mindennapokban a legmegfelelőbbek.
A Fazermint elbűvölő kis dobozkája messzemenőkig alkalmas arra, hogy bármikor előkaphassuk a zsebünkből, és frissítsük magunkat, vagy akár megkínáljunk másokat.

Liqueur Fills

Ínyencek kedvence az alkohollal töltött csokoládé, egyenesen Finnországból. Időtlen klasszikus a konyakos-meggyes, a maraschino-s, a rumos, avagy a puncsos töltött étcsokoládé.
A Fazer desszertek 100%-ban etikus és fenntartható termelésből származó kakaóbabból készülnek, és akár ajándékként kedves meglepetésnek, akár a saját örömünkre a mindennapokban a legmegfelelőbbek.