Lindt csokoládé

Szenvedély a csokoládékészítésben

A Svájci Csokoládé Mesterek tudásának legjava

A Lindt & Sprüngli a világ vezető prémium csokoládé gyártója, és több, mint 120 országában van jelen. Értéke a tradíció maga, valamint a csokoládékészítés szenvedélye. A Lindt termékek svájci minőséget és a csokoládé élvezetét kínálják a fogyasztónak. A Lindt & Sprüngli csokoládé manufaktúra a csaknem 175 éves fennállása óta egyike lett a legkreatívabb és leginnovatívabb csokoládé készítőknek.

A Lindt & Sprüngli története
A történet 1845-ben kezdődött Zürich-ben, amikor családi vállalkozásukban David Sprüngli és fia, Rudolf Sprüngli először készítettek szilárd csokoládét kis cukrászdájukban, amelynek neve Sprüngli & Son volt. A hosszú idők alatt sok változáson ment keresztül a vállalkozás, de egy valami a kezdetektől ugyanaz maradt: a csokoládékészítés szenvedélye. Ugyanez vezérelte Rodolphe Lindt úriembert is, aki a világon elsőként készített az általunk ismert formájában lágyan olvadó csokoládét, majd találmányának jogát átadta Sprünglinek.

A Lindt csokoládé, mint mestermű
A Lindt csokoládé semmi máshoz nem hasonlítható: különleges az íze, és utánozhatatlanul lágyan olvad a szájban. Alapos szaktudás, szüntelen tanulás és tapasztalás, ami mögötte áll. A Lindt Csokoládé Mesterei magasfokú művelői ennek, akik páratlan tudásukkal, kiváló kreativitással és szenvedéllyel fejlesztették ki, és folyamatosan finomítják a különleges receptúráikat. Csokoládéikhoz finom alapanyagokat és magas minőségű hozzávalókat használnak. Mindez pompás remekművekben, kifinomult kreációkban teljesedik ki, amely maradéktalanul ízlik mind gyermekeknek, mind felnőtteknek.

Hogyan forradalmasította Rodolphe Lindt a csokoládékészítést?
Rodolphe Lindt, korának leghíresebb csokoládé készítője 1879-ben fejlesztette ki a technológiát, amely által minden addigit felülmúló minőségű csokit tudott előállítani – ízben, lágyságban és textúrában egyaránt. Találmányával, a konsírozógéppel csodálatosan finom ízeket tudott elővarázsolni a csokiból, illetve elérni azt a fogyasztási élményt, amelyet a mai napig annyira szeretünk, nevezetesen a lágyan olvadó csokoládét. Ellenállhatatlan csokoládéival Lindt nagymértékben hozzájárult a Svájci csokoládé hírnevéhez.

Fenntarthatóság
A Lindt büszke arra, hogy prémium csokoládékat készít, azonban legalább ugyanennyire fontos számára, hogy mindezt etikus és fenntartható módon tegye. Szigorú szabályok alapján választja ki a csokoládékészítés alapanyagait, és a teljes termelési láncot felügyeli, nyomon követve a kakaóbab útját a termesztésétől egészen a kész csokoládéig. Saját maga készíti a kakaómasszát, ami ma már nem jellemző még a legnagyobb márkákra sem. Minősített kakaóbab az alapja a Lindt csokoládéknak, amelyet az általuk létrehozott Farmer Programban termeltetnek a programba bevont gazdák aktív támogatásával. Kiváló alapanyagok, szabadalmaztatott termelési folyamat, környezetbarát csomagolóanyag, felelősségtudatos vállalati szemlélet, amely garantálja a fogyasztónak, hogy maximálisan bízhasson a Lindt termékekben.

Termékeink

Lindt Excellence

A Tökéletes csokoládé, amelynek egyedülálló ízélményét a Lindt Csokoládé Mesterek szenvedélye, valamint a legkiválóbb alapanyag garantálja. Bársonyos tapintása, selymes csillogása, finom illata, gazdag aromái az igazi csokoládé keserűen édes sajátosságait adják vissza. A mesterien vékony táblák különlegessége, hogy szelet törésekor finoman roppanó hangot ad, amely csak a részletekre különös gondot fordító csokoládék sajátja. A csokoládé egyenletesen, lágyan olvad szét a szájban, a felhasznált kakaó izgalmas ízének széles sprektrumával. A Lindt Excellence kínálatában a különböző extra magas kakaó tartalmú étcsokoládéktól kezdve a finom tejcsokoládékig, narancsos, chilis étcsokoládék, tengeri sós csokoládé, vagy akár vaníliás fehércsokoládé is választható. Legnépszerűbbek az Excellence 70% és az Excellence 85% kakaó tartalmú étcsokik. A szezonális kínálatot is érdemes követni a különleges impulzusokért.

Lindt Táblás Csokoládék

A Lindt táblás csokoládék polcán a legelhivatottabb gombócartúr is a csokoládémennyországban érezheti magát. Nem tudna olyan csokit kitalálni, amely ebben a választékban ne létezne. A 34%-os mogyorós, a 32%-os mandulás Lindt Les Grandes csoki, illetve a hatalmas táblás Lindt Gold csokoládék az extra igényeket elégítik ki. A Lindor alapú, kockákra adagolt, táblába csomagolt csokoládék a Lindor csokigolyó szerelmeseinek kedvencei, míg az alkohollal töltött különleges táblás csokiknak az igazi ínyencek is örülhetnek. A Lindt Creation táblás család különféle textúrájú és finom belső töltelékes csokijai kényelmes szeletekre adagoltak, ízei pedig különlegesek, mint például a csokoládé mousse, creme brulée, vaníliás macaron, pisztácia – és manduladarabos. A Lindt Hello csoki modern és bohókás stílusával, beszédes, kozmopolita csomagolásával a fiatalabb generációnak nyújt ízélményt egyedi variációkban: epres sajttorta, karamelles brownie, nugátos crunchy.

Lindt Lindor

A Lindor csokigolyó töretlen népszerűségét leginkább annak a különleges élménynek köszönheti, amit a kemény, roppanó csokihéj és a lágy, krémes töltelék izgalmas kettőse jelenti. A Lindt igazi szakértője ennek – nem csoda, hisz éppen a Lindt egyik alapítója, Rudolphe Lindt találta fel a lágy csokoládé technológiáját. Lindor golyó titkos recept alapján készült először 1949-ben tejcsokoládés változatban, s bár folyamatosan finomítanak rajta, az eredeti recept alapvetően nem változott. A Mesterek csokoládé iránti szenvedélye ihlette később az étcsokis és a fehércsokis Lindor golyókat is. Alapválaszték az Assorted vegyes csokoládés kiszerelés is. Szezonális választékban különleges fehércsokoládés, vagy 60% kakaó tartalmú Lindor golyókat, kávés, kókuszos, mogyorós és narancsos csodákat is fellelhet. A Lindor csúcstechnológia és tradíció, egyetlen csokoládégolyóban.

Lindt Pralinék

A Lindt Csokoládé Mesterei 1845 óta készítik a legfinomabb svájci csokoládékat, és a legmegkülönböztetettebb figyelemmel, kreativitással vetik bele magukat a változatos és egyedi pralinék készítésébe. Minden alkalomnak megvan a maga csokoládéja, és ezek mindegyikére a Lindt különleges desszertjeivel a legnagyobb örömmel kínál megoldást. Lágyan olvadó, ízletes édességek, amelyek valóban elcsábítanak, és mindig újabb falatka után nyúlnánk… A legínyencebb csokiértők érzékeit is elvarázsoló kínálatban számos pralinéból választhatunk, legyen az akár tejcsokis, étcsokis, mogyorós, nugátos desszert, akár ezek válogatása is, vagy az igazán különleges élményt nyújtó csokilapocskák, illetve a sztárterméknek számító mini praliné válogatás, amellyel bárkinek kedvére lehetünk. Igényes csomagolásával tökéletes ajándék szeretteinknek, de saját magunkat is meglephetjük ezekkel a finomságokkal.

Lindt szeletek

A szelet csokoládék előnye, hogy bármikor, bárhova magunkkal vihetjük, és snack gyanánt fogyaszthatjuk. Tehetjük uzsonnásdobozba, meglepetés energiának szánva, de rejthetjük szeretteink zsebébe is, a gondoskodás és ajándékozás apró örömét megélve. Az apróság mindig jó ötlet, és a Lindt szeletes csokoládé kínálatából kedvünknek megfelelően válogathatunk étcsokiból, tejcsokiból, mogyorós csokiból, de a marcipán kedvelői is találnak ízlésüknek megfelelőt – nem is olyan apró kiszerelésben. A legjobb, ha mindig tartunk otthon pár fajtát a szeletes csokoládékból, így váratlan helyzet nem adódhat, öröm viszont annál inkább.

Lindt szezon termékek

Ki ne ismerné a gyönyörű Lindt Arany Nyuszit, csengettyűvel a nyakában, amely minden húsvétkor az üzletek polcainak legkedvesebb dísze? A Gold Bunny 1952-ben született, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az aranyszínű csomagolás és az egyedi piros szalag a csengettyűvel a csokoládényuszi nyakán a tavasz igazi szimbólumává vált. A Lindt Santa Claus Télapói is a legfinomabb csokoládéból készülnek. Tradicionális figura, amelynek a megjelenése nem változik, mindig piros ruhában, hosszú szakállal érkezik, természetesen arany csengővel a derekán, na meg puttonnyal az oldalán. Bármikor kedveskedhetünk a Lindt Teddy Bear Mackóval, akinek nyakában a piros szívecskével senki nem tud ellenállni. Párja, a Lindt Teddy Girl Mackólány is nagy örömére szolgál rajongóinak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mini mackók, mini mikulások, húsvéti tojások is szerepelnek a szezonális kínálatban. Ünnepre fel!