VICENZI

SÜTEMÉNYEK

MATILDE VICENZI

A finom olasz sütemény

A Matilde Vicenzi egy olasz családi vállalkozás, amelyet a 1905-ben a vállalat nevét is adó Matilde Vicenzi alapított. A századelőn is karizmatikusnak számító hölgy csodálatos példáját mutatta meg annak, hogy a nők is tudnak vállalkozni, céget vezetni, főképp olyan területen, amit hittel és lelkesedéssel, hozzáértő módon művelnek. Ezek az alapok a későbbiekben a vállalat irányítását átvevő unokájának, Giuseppe Vicenzi-nek is a hasznára váltak, aki aztán fel is virágoztatta a családi manufaktúrát, a kézműves jelleget hűen megtartva, az állandó minőséget, mint elsőszámú értéket szem előtt tartva. Ettől lesz olyan finom, illatos és ropogós a sütemény… ma pont annyira, mint 110 éve. 

Klasszikus olasz sütemények

A Matilde Vicenzi név mindig is minőségi referenciapont volt Olaszországban és világszerte mindazok számára, akik a tradicionális olasz süteményt keresik. Ilyen minőség kizárólag szenvedéllyel érhető el – és ez a Vicenzi családban generációról generációra öröklődik. A Vicenzi sütemények mindegyike a legelső babapiskóta elkészülte óta őrzi a maga egyediségét, finomságát, összetéveszthetetlen ízét, illatát és páratlan sokoldalúságát: a klasszikusok időtlenek, amelyek számtalan szintén klasszikus, avagy pont újszerű receptben nyújtanak kreatív elkészítésekhez inspirációt.

Hagyomány és a kifinomult egyszerűség stílusos keveréke

A Vicenzi Csoport sikerét annak köszönheti, hogy a családi vállalkozást, mint vállalati működési formát a generációról generációra szálló értékekkel ötvözi. A kiváló minőségű nyersanyagok, a részletekre való odafigyelés és a jó dolgok iránti szenvedély minden egyes lépésnél a fejlődés vezérelvei voltak. A Vicenzi termékek egyet jelentenek a hagyomány és a kifinomult egyszerűség stílusos keverékével. Természetesen minden az egyszerű, de kiváló minőségű, helyi alapanyagoknál kezdődik: házi tojás, házi vaj, magas értékű liszt, cukor – hozzáértő módon összekeverve, ahogyan azt Matilde Vicenzi is tette. Minden egyes Vicenzi termék – a tésztától a sütésen át a csomagolásig – Olaszországban készül, olasz alapanyagokból.

A történet egy Verona melletti kis illatos kereskedésben indult

A Matilde Vicenzi története 1905-ben kezdődött a Verona melletti San Giovanni Lupatotóban, ahol Matilde egy pékséget nyitott, melyben a saját receptje alapján, saját maga által készített süteményeket kínált.

A vállalkozás központja a mai napig annak a helynek a közelében található, ahol ez az „édes” történet kezdődött. Napjainkban a Vicenzi világszerte több mint száz országban van jelen, és mint a legfinomabb olasz sütemények nemzetközi szimbóluma ismert. Három modern üzemben, tizenöt automatizált gyártósoron évente negyvenezer tonna készterméket gyártanak.

Ricettario, a legértékesebb receptgyűjtemény

A legértékesebb ajándék, amelyet Matilde ránk hagyott a Ricettario, vagyis az a receptgyűjtemény, amelyet maga Matilde asszony jegyzetelt le kézzel egy füzetbe: minden számára kedves, saját maga ihlette süteményének a leirata. Az eredeti dokumentumot ma a cég múzeumában őrzik.

Fenntarthatóság

A Vicenzi vállalat elkötelezett az emberiség, a humánus értékek, a jólét, a föld adta nyersanyagok, és azok észszerű visszaforgatása tekintetében. Nyersanyagaik kiválasztásakor a Vicenzi mindig is a fenntartható minőséget és a helyi alapanyagokat helyezte előtérbe, kiemelt célja a helybéli termelők által kínált kiváló minőségű tyúktojások felhasználásának és fogyasztásának fellendítése volt, nem csupán süteményeik házias jellege, de az állatok minél magasabb fokú jólétének biztosítása érdekében is. A termelési folyamatok, alkalmazott technológiák a környezeti hatások csökkentése érdekében a legmodernebb tanúsítványoknak felelnek meg. A csomagolást a lehető legmaximálisabban újrahasznosított vagy újrahasznosítható anyagok teszik ki. A fejlődés folyamatos, figyelembe véve az éghajlatváltozást, a természeti erőforrásokat, a táplálkozási változásokat, az étkezési szokásokat, beleértve az intolerancia növekvő mértékét, és annak megfelelő termékek megalkotását. Mindezt a jövő generációinak és a bolygó védelmének szempontjait is figyelembe véve.

Termékeink

Grisbì töltött keksz

Lágyan omlós vajas keksz ízletes, selymes krémmel töltve. Válogatott alapanyagokból, szabadtartású tojásból és különösen zamatos ízekből áll össze ez az aprósütemény, amely már-már az érzékeket gyötri, hiszen ellenállni lehetetlen neki. A Grisbì egy édes kísértés, amely a minőségi csomagolásnak is köszönhetően roppanósan friss. A Matilde Vicenzi Grisbì sokkal több, mint keksz: gyöngyszeme a desszertvilágnak, falatnyi tiszta gyönyör, amely egymagunkban nassolva legalább annyira élvezetes, mint nagyobb társasággal együtt fogyasztva. A Grisbì bármely ízlést kielégítő, és bármilyen alkalomnak megfelelő kínálattal rendelkezik: klasszikus csokoládés, mogyorókrémes, citromos, illetve Bourbon vanília krémes kekszek. A Grisbì pompás sütemény, amellyel a Vicenzi a klasszikus olasz sütemények előtt is tiszteleg.   

Leveles sütemények

A Vicenzi elsőszámú szimbóluma és vezető terméke az istenien ropogós és illatos hajtogatott leveles tészta, a Millefoglie. Igazi mestermunka, hosszú évek tapasztalatának birtokában. A leveles tészták legfontosabb összetevője a házi vaj, amelyre a cégalapító Matilde is különös figyelmet fordított. Titkos műveletként extra vajat adott a hajtogatott rétegek közé, amelytől igazán roppanós, illatos lett a sütemény. A sokszor hajtogatott tradicionális leveles tészta 192 rétegből áll! Isteni citromos, fűszeres fahéjas, krémes mogyorós, klasszikus csokoládés, illetve vaníliás krémes Millefoglie sütemények, a remek olasz töltött Bocconcini-k, a málnalekváros Fiorellini-k közül választhatunk, akár aprósütemény válogatásban is.  

Babapiskóta

Olaszország első számú babapiskótája, amely klasszikus recept alapján, tradicionális egyszerű hozzávalókból – liszt, cukor és friss tojás – készül, egyedülálló módon magas tojástartalommal (26%), amelynek köszönhetően nem csupán kivételesen finom, de tökéletesen alkalmas számos isteni krémes desszert, így például a közkedvelt Tiramisu elkészítésére is. Köszönhetően a legkiválóbb minőségű lisztnek, amely a piskóta nedvszívó képességét biztosítja, a Vicenzovo Babapiskóta a felhasználás során sem morzsolódik szét, finoman lágy marad, megtartva tökéletes állagát. A „Savoiardo”, azaz a babapiskóta alakja jellegzetesen hosszúkás, belseje szabályos apró légbuborékos, felső részének felületén finom cukorszórással, ízében a jellegzetes vaníliás-citromossággal.

Soft Amaretto

Az olaszok mandulás habcsókja ez a tradicionális recept alapján készülő keksz, amelynek negyven százaléka mandula, húsz százaléka hámozott édes mandula és húsz százaléka sárgabarackmag. A puha Amaretto sütemény készítésére – mint megannyi olasz specialitásnál – szigorú előírások vonatkoznak, magas minőségi követelményekkel. Kevés és egyszerű összetevőből áll, ám ezek az alapanyagok szakszerű, tapasztalatokra alapulóan adagolva a süteményt megkülönböztethető módon egyedivé teszik. A kristályos héjjal és lágy középpel ez valóban a tökéletes mandulás süti. A Matilde Vicenzi immár több mint száztíz éve kínálja Amaretti süteményét, amely mára egyike a legismertebb klasszikus kekszeknek, amely kiválóan alkalmas alapanyagként is krémes desszertek és sütemények készítésénél egyaránt.

Mentes termékek

A Matilde Vicenzi-nél tudják csak igazán, hogy nincs is jobb egy finom süteménynél, ahogyan azt is, hogy az isteni falatok élvezete mindenkinek jár. Annak érdekében, hogy bárki a világon részesülhessen az olasz finomságok nyújtotta élményben, a Vicenzi megalkotta a glutén- és laktózmentes süteményeit, amely azok kedvében is jár, akik csak egy egészségesebb alternanatívát keresnek. A legfrissebb kutatási tapasztalatokat az eredeti receptekkel ötvözve készülnek a Vicenzi termékek mentes változatai, amelyek GMO mentesek, illetve kóser minősítéssel is rendelkeznek. A mentes termékek között megtalálhatók a legkedveltebb klasszikus olasz teasütemények: a híres Millefoglie, a Vicenzovo babapiskóta, az Amaretto, valamint a Grisbi. A glutén- és laktózmentes termékcsalád külön kemencében sül, és megtartja a Vicenzi süteményekre jellemző összes nagyszerű tulajdonságot.

Ajándék fémdobozok

Egy finom sütemény élvezeténél csak egy dolog jobb: megosztani az élményt másokkal is. A Matilde Vicenzi csodaszép süteménydobozai közül választani sem könnyű, akár ajándéknak szánjuk, akár bennünket ragad magával. A fémdobozos választékban a szebbnél szebb mintázatok változatos ízű omlós és finom teasüteményt rejtenek, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkedvesebb finomságot. A kerek fémdoboz isteni citromos, vagy fahéjas falatkái, a toronyszerű dobozka tele finom babapiskótával, esetleg egy doboznyi mandulás Amaretto, a leveles Millefoglie, egy ikonikus Róma, avagy Matilde Vicenzi szülővárosát – Veronát – ábrázoló frissen tartó doboz, szebbet elképzelni sem tudunk. Ajándéknak bármikor a legtökéletesebb, bármelyiket választjuk is.