Classic Wheels

A belga csokoládé művészete

Finom csokoládé földön, vízen, levegőben

Nosztalgikus álmaink veterán autói csokoládé formájában is életre kelnek. Egy egész sor ötvenes évekbeli klasszikus autót vonultat fel a Classic Wheels csokoládé család, amelyet Jaak De Koninck belga festőművész kreatív fantáziája alkotott meg, és öntött mesés csomagolásba. A végeredmény pont annyira lett egyedi és különleges, akár maga az igazi belga csokoládé, amelyet a csomagolás rejt. Vica versa, a legpompásabb frigy, ami valaha születhetett, megkülönböztetve őt a csokoládépiacon kínált valamennyi terméktől. A Classic Wheels csokoládé itthoni kínálatában a trüffelek, a szívdesszertek és a jellegzetes tengergyümölcse desszertek mind megtalálhatóak.

Jaak De Koninck, színész és festő egy képzeletbeli légitársaságot kreált, a Starbrook Airlines-t. Ez egy rendkívül fantáziadús világ, ahol légikisasszonyok, pilóták, Douglas DC repülőgépek kelnek életre – pompás akvarell képeken.
Alkalomadtán aztán a művészet összetalálkozik a csokoládéval, és megszületik a Starbrook Airlines csokoládé, Jaak De Koninck és Patrick Gilis együttműködésével. A különféle desszertek mind-mind egyedi csomagolásban jelennek meg, a hagyományos formájú csokikon túl pedig a mesés repülőgép csokifigurákat is hatalmas lelkesedés fogadta. A fantázia végtelen, pár év alatt a repülőgépek után megszületett az autós csokoládé család, majd életre keltek a hatalmas óceánjáró hajók, végül a történetek klasszikus női karakterei is festővászonra, majd csokipapírra kerültek. Koninck nosztalgikus hangulatú alkotásai világszerte mozgatják meg emberek sokaságában a fantáziát és képzeletet. Nosza, menjünk vissza az időben egy képzeletbeli utazásra a csodajárművek és azok utasainak varázslatos világába!

Jaak De Koninck (Jack Learoy, 1950) festményeinek első, parádés bemutatkozása a brüsszeli teátrumban volt, azóta pedig legtöbb munkája a brüsszeli Zaventem repülőtér állandó kiállításaként megtekinthető.
A Starbrook Airlines, a Classic Wheels, a Fleet, valamint a Beyond Time prémium csokoládék reptereken, határátkelő helyeken, hajókikötőkben, csokoládé üzletekben kaphatók, a világ 82 országában.

A Classic Wheels a csokoládé alapanyagot gyártó Callebaut cég fenntarthatósági programjának aktív résztvevője, mellyel a kakaóültetvények farmereit támogatják.