Caffè Vergnano

Az innovatív hagyomány

Caffè Vergnano 1882 óta a piacon

Azt mondják, hogy az olasz kávépörkölés egy tradíció
A Caffè Vergnano legfontosabb üzenete a tradíció, amelyet több, mint 130 éve őriz és örökít tovább, generációról generációra. Történetük a Torinohoz közeli Chieri városában kezdődött, amikor a dédpapa kis fűszerkereskedésében lepörkölte az első adag kenyai kávébabot. Már a kezdeti próbálkozásnál sem volt kétséges a minőségre törekvés, ahogy az alapanyag kiválasztásánál, úgy a pörkölési folyamat esetében sem volt kérdéses, hogy minden részlet a legnagyobb odafigyeléssel történjék, és a vásárlóik a legjobb terméket kaphassák kézhez.
Az első pörkölést izgatott kísérletezés követte, Chieri lakossága így rászokhatott a jó kávéra, a kereskedőcsalád számára pedig világossá vált küldetésük. A tudás és a szakértelem generációról generációra szállt, a vállalkozás pedig egyre növekedett. A család a szomszédos városokban is nyitott üzletet, és hamarosan Piemont régió egyik meghatározó kávépörkölőjévé nőtte ki magát. A kenyai kávéfarm megvásárlásával pedig az ültetvénytől a csészéig minden egy kézbe került.
A Caffè Vergnano generációkon átívelő tradíciót, egyúttal korszerű innovációt, trend diktáló kreativitást, valamint a mindennek alapot adó minőséget és szakértelmet jelenti.

A Caffè Vergnano ma egyike Olaszország legnagyobb kávé márkáinak, modern központtal a Chierivel szomszédos Santenában, ahol naponta mintegy 20 tonna kávét pörkölnek, hagyományos módon, a különféle kávébaboknak legmegfelelőbb karakterre, a legfinomabb kávék érdekében. Közel 90 féle terméket gyártanak, ahol a család több generációja nap-mint nap dolgozik azon, hogy a Vergnano kávé a legmesszemenőbb elvárásainknak is megfeleljen. Mindamellett a Caffè Vergnano szem előtt tartja azt, hogy figyelmes kiszolgálás és vendégszeretet nélkül a legjobb kávé is csak egy a sok közül, ezért kitüntetett figyelmet fordít partnereire, és elismeri a baristák munkáját. Mindez együtt az, ami a Caffè Vergnano hitvallása, egyúttal az igazi olasz kávékultúra.

Caffè Vergnano termékekkel közel száz országban találkozhatunk, köztük Magyarországon is. Számtalan kávézóban élvezhetjük az igazi olasz kávékultúrát világszerte egy tökéletes Caffè Vergnano espresso társaságában.

Termékeink

Őrölt kávék

A gyorsan rohanó hétköznapok során nincs mindenkinek ideje megőrölni a szemes kávét. Számukra tökéletes megoldás az őrölt kávé, melynek használatával gyorsan készíthető el egy csésze finom és mégis friss kávé. A Vergnano őrölt kávéi 100% Arabica kávéból készülnek. A finom íz és a kerek, selymes aroma egy kiegyensúlyozott kávéban jelenik meg, amely a lassú pörkölésnek köszönhető. A fémdobozos, finomra őrölt Arabica Mokka és Arabica Espresso kiválóan működik a háztartásokban megtalálható hagyományos kávéfőzőkkel és
kávégépekkel, tárolása praktikus és kényelmes. Az őrölt kávé ugyan hamarabb elveszíti aromáit, azonban ennek elkerülése érdekében az előállításánál kiemelt figyelmet kap az őrlést követő gyors és aromatartó vákuumcsomagolás, mint a Gran Aroma, valamint az Espresso Casa őrölt kávék esetében is.

Szemes kávék

A Caffè Vergnano gondosan ügyel arra, hogy a kiváló kávéterületekről származó zöldkávét szakértő módon kezelje. Precíz feldolgozást követően hagyományosan, ám mindenkor az adott kávéfajtának leginkább megfelelő karakterre pörkölnek, majd odafigyelő csomagolással és tárolás után juttatják el a háztartásokba és a vendéglátóhelyekre a kávét, ilyesformán az ültetvénytől a csészéig felügyelve az ital minőségét. Szemes kávéval otthonát frissen őrölt, finom kávéillat járja körbe, kávéitala a legjobb minőségű szemeknek köszönhetően zamatos, olaszosan intenzív és mindig felejthetetlen lesz. Válasszon kedvére tisztán Arabica, avagy valamelyik blend szemes Vergnano kávéból, háromféle különböző kiszerelésben. Arabica szemes kávéból bio változat is szerepel a kínálatban. A mindenkor friss szemes kávék minősége állandó, és a legkiválóbb.

Kávékapszulák* és kávépárnák

Kávéházi minőség könnyedén, praktikusan. A kávékapszulák és kávépárnák gyors elterjedésének oka az egyszerű használattal párosuló egyenletesen kiváló minőség, hiszen az így előre adagolt és csomagolt kávék minden egyes csészéje tökéletes, egyformán magas minőséget kínál. A kapszulákhoz és párnákhoz használatos gép kis helyen elfér, irodába, otthonra, de akár utazáshoz is a legtökéletesebb megoldás. Válogasson Ön is a Nespresso®* kompatibilis kávékapszulák, illetve a POD kávépárnák közül ízlésének megfelelőt, és készítse el kávéját egyetlen gombnyomással. A kapszulák és párnák valódi olasz kávét tartalmaznak, amelyek csomagolása környezetbarát, két év alatt lebomló műanyag, és egyre több blend már komposztálható verzióban is elérhető. A Vergnano Èspresso kapszulák és ESE POD párnák a Vergnano tradíció, valamint a remek innováció kvintesszenciái.

*Nespresso kompatibilis
A márka nem a Caffè Vergnano S.p.A, vagy más társult vállalkozások tulajdona.