Közeleg a Valentin Nap!

Karácsony után, de még a tavasz beköszönte előtt van egy ünnep, amikor „hivatalosan” is kedveskedhetünk egymásnak, ez pedig a Február 14-i Valentin Nap, amely ismert még hazánkban Bálint Nap néven is.

Többféle szokás és hagyomány is kapcsolódik ehhez a jeles naphoz, leginkább talán a „szerelmesek ünnepe” gyanánt terjedt el, azonban ez nem teljesen fedi le a valóságot. Az USA-ban, ahol a legnépszerűbb ennek a napnak az ünneplése, ott egymásnak küldözgetnek kedves üzeneteket – nemtől, kortól, státusztól függetlenül – sok esetben diákok a tanároknak, kollégák, barátok egymásnak. Finnországban például abszolút a barátság ünnepe ez (kevésbé a szerelmeseké), de valóban vannak országok, ahol „véresen komoly” babonakör és a hozzá tartozó mindenféle szokások veszik körbe ezt a napot.

Bárhogy is legyen, a kedveskedés egymásnak, az ajándékozás mindenkor jó dolog, éljen hát a Valentin Nap! Természetesen nem feltétlenül kell vagyonokat költeni; egy kedves üzenet, akár egy cetli, vagy üzenőkártya mindennél több lehet! Persze az sem csoda, hogy ezekben a napokban bármerre nézünk, szívecske szimbólumos tárgyakat látunk az üzletekben és az árusoknál, a virágboltok megnövekedett forgalommal futnak, de a csokoládé is egy népszerű meglepetés. Pár ázsiai országban például Valentin Napon a lányok-hölgyek csokit ajándékoznak szerelmeiknek, kiszemeltjeiknek (amit aztán a fiúk a rákövetkező hónapban süteménnyel viszonoznak).

Csokoládéval kedveskedni bármikor jó ötlet, miért is pont ne Valentin Napon tennénk ezt meg! Szeretettel ajánljuk a Belgian csokoládékat, a világszerte jól ismert prémium márkát. A belga csokik nemzetközi hírüket a felhasznált kiváló alapanyagoknak, magas kakaóvaj tartalmuknak, és a hozzáadott szakértelemnek köszönhetik. A magyarországi üzletekben a márka desszertjeivel, trüffeljeivel, pralinéival, és táblás csokoládéival találkozhatunk.

Eredeti ízkombinációk közül választhatnak a belga csokik kedvelői, legyen az akár étcsokoládé, különböző keserűségi fokozatokban, fehércsokoládé, finom tejcsokoládé – mondjuk a klasszikus mogyorós változat vagy valamely ízes – gyümölcsös, fűszeres, sós-karamellás és még sokféle táblás csokoládé.Belgian azokra is gondol, akik diétáznak, hiszen a hozzáadott cukrot nem tartalmazó táblás csokoládék is többféle izgalmas ízben elérhetők. Szemet gyönyörködtetően csomagolt a jól ismert szív alakú desszert, de az újdonságként piacra került Praliné Málna, vagy a Tiramisu desszert is jó döntés lehet. A Belgian trüffel desszert finoman olvadó, gazdag krémes csokoládé tölteléke, és a külsejét borító finom kakaós felszín keserűsége fantasztikus kombinációt alkotnak – ráadásul különösen szép csomagolásban kapható.
Bármit is választunk, melléfogni nem lehet!