Család, közösség, hagyomány. Nem csak most, a szeretet ünnepéhez közeledve, de mindig melegséggel töltik el szívünket ezek a szavak. Szavak, melyek értéket, értékrendszert hordoznak: a biztonság, együvé tartozás megtartó érzését.
Ezek az értékek határozzák meg annak a Srí Lanka-i családnak a filozófiáját is, amely három generáció óta őrzi és éli a tea termesztésének tradícióját, hogy a tea szerelmesei a legjobb minőséget és ízélményt élvezhessék: a Dilmah tea három évtizede indult világkörüli útjára és azóta minden alkalommal ünnepi hangulatot varázsol a teáscsészénkbe.
Ülj le egy pillanatra, csukd be a szemed és képzelj el egy trópusi szigetet, ahol minden buja zöld…végeláthatatlan hegyoldalakon teacserje terem… a kézzel szüretelt, zamatos leveleket a termőhelyen, hagyományos módon dolgozzák fel és csomagolják… Nem, ez nem mese, hanem az egyik leghíresebb ceyloni (ma már Srí Lanka-i) teamárka története, amelyet Merrill J. Fernando álmodott meg és amelyet Dilmah-ként ismerünk. Az alapító a kezdetektől fogva úgy tartja, a tea karakterét a termőhely, az éghajlati hatások és nem utolsósorban a feldolgozás módja határozza meg. Ezért a Dilmah a “single origin” elve mellett kötelezte el magát, így a kiváló minőség biztosítása érdekében nem keveri a különböző teatermő vidékekről, országokból származó teákat.
Mr. Fernando hetven éves teatermesztő tapasztalattal a háta mögött méltán érdemelte ki a teamester címet. Saját családi vállalatát, a Dilmah-t, 1988-ban indította útjára, üzletpolitikáját a kezdetektől a termőhely tisztelete és a teatermesztésben részt vevő helyi közösségekkel való szoros kapcsolat határozza meg. A tea szeretetéből fakadóan számos ízvariáció született az évek során, a Dilmah színes palettáján a család apraja-nagyja megtalálja az ízlésének megfelelő italt: a klasszikus feketeteáktól kezdve – mint amilyen az English Breakfast vagy az Earl Grey -, az izgalmas, ízesített feketeteákon keresztül a több ízkombinációban fellelhető zöld teákig. A koffeinmentes herba- és gyümölcsteákat a nap bármely szakaszában bátran kortyolgathatjuk, csodás ízviláguk miatt ezeket a gyerekek is szívesen fogyasztják. A kínálatban megtalálható a prémiumkategóriás szálas tea és a praktikus, filteres kiszerelés is. A Dilmah esetében a filterek is magas minőségű alapanyagokat rejtenek, természetes aromákkal ízesítve, aromazáró fóliacsomagolásban.

A Dilmah széles választéka fellelhető a Tesco, Auchan és Spar hipermarketek, a nagyobb CBA, Coop és Reál szupermarketek, valamint a Media Markt és a drogériák polcain, illetve ezeknek az üzletláncoknak a webshopjaiban, továbbá a groby.hu és a kifli.hu online áruházak kínálatában és karácsony előtt az Aldiban is külön Dilmah állványon találkozhatunk széles választékkal. Emellett a magyar forgalmazó webshopjában is válogathatunk kedvünkre Dilmah teát (https://webshop-gift.hu/). Egyes exkluzívabb teáinkat kizárólag a gasztro szektorban értékesítjük, vagyis szállodák, éttermek, kávéházak kínálatában. Hogy ezeket a különlegességeket hol lehet megkóstolni, arról a Dilmah Tea közösségi oldalain lehet tájékozódni, amelyet az érdekességek, hírek mellett a nyereményjátékok miatt is érdemes követni.
A teázás szerelmeseinek kiváló karácsonyi ajándék lehet az elegáns fémdobozba zárt szálas fekete teák egyike, akárcsak az a négyféle teát tartalmazó válogatás, amely ünnepi hangulatú díszdobozban várja, hogy varázslatos ízélménnyel lepje meg leendő tulajdonosát.

Írta: Máthé Erika