2021-ben ismét főszerepben a „Women in coffee” program

 

A Women in coffee (Nők a kávés szakmában) a Caffè Vergnano társadalmi fenntarthatósági elképzelése, egyúttal egy megálmodott törekvés: olyan adománygyűjtő projekt, amely a kávéültetvényeken dolgozó nők kis közösségeit támogatja.

Ismert számunkra, hogy a kávétermesztésben a nők alkotják a munkaerő túlnyomó részét, ezért is hoztuk létre a Women in Coffee alapot, 2018-ban. A program konkrét célja rávilágítani arra a nyilvánvaló tényre, hogy a nők a kávéültetvényeken fontos szerepet töltenek be, és ezt a tézist támogatásunkkal népszerűsíteni is szeretnénk. A nők alapvető szerepet játszanak a kávé előállítási láncban: a termelési ágazatban a munkaerőnek körülbelül a 70% -át teszi ki a női munka.

Minden évben az IWCA-val (International Women’s Coffee Alliance) együttműködve kiválasztunk egy támogatandó célt, és ezzel az új fejezettel, azaz projekttel folytatjuk azt a történetet, amelyben a kávé is főszerepet játszik. A Women in coffee nem csupán a jótékonyságról szól. Elkötelezettség is egyúttal, amely a kávéipar egy meglehetősen ismeretlen aspektusának a bemutatását célozza.

Az első Women in Coffee projekt 2019 decemberében ért véget. A Pink Collection (Pink kávés szett) eladásainak, valamint néhány különleges eseménynek köszönhetően több mint 10 000 dollárt tudtunk összegyűjteni, amelyet egy húsz nőből álló közösség által üzemeltetett kávépörkölő elindításának támogatására fordítottunk, Santo Domingo-ban.

Az idei, Women in Coffee 2021 projekt a társadalmi befogadás elérését tűzte ki célul, amely egy, a családok közösségeinek szánt vidéki könyvtár kivitelezésén keresztül támogatná Cual Bicicleta farm lakosait a hondurasi Marcalában. A könyvtár, amelynek felépítésében segítünk, az egész közösség számára nyitva áll: egy hely, ahol a gyerekek tanulhatnak, informálódhatnak és szórakozhatnak. A közösségi hely létrehozása több előnnyel is járhat: egy ilyen tér lehetővé tenné a nők számára is, hogy szabadon találkozzanak, beszélgethessenek, miközben gyermekeiket is biztonságban tudhatják.

A Caffè Vergnano a Pink termékcsaláddal képviseli és népszerűsíti a Women in coffee projektet. Ezen termékeink eladása – a színes kávéscsészéktől a kotyogóig – segít abban, hogy támogassuk a kávéültetvényeken dolgozó nőket.

Carolina Vergnano, a Caffè Vergnano tulajdonosa

www.caffevergnano.com/en/womenincoffee