Egy igazán finom ital, amelyben egyszerre van jelen két kedvencünk: a kávé és a fagylalt. Fogyaszthatjuk egyszerűen akár egy ebéd után is, amolyan hűsítő-frissítő gyanánt, de különleges meglepetést is okozhatunk vele egy-egy rendkívüli alkalomra. A kávé erős íze a lágy és édes, krémes fagylalttal találkozva már önmagában is egy élmény. Elkészíthetjük az eredeti, rumos és likőrös, azaz alkoholos koktélt, de egyszerűen megvalósítható az alkoholmentes változat is: hasonlóan élvezetes lesz, ez esetben a röviditalokat a kókusztejjel váltsuk ki, ugyanolyan mennyiségben.

Hozzávalók:

  • 1 csésze Caffè Vergnano Arabica kávé
  • ½ pohár rum
  • kis pohárnyi Amaretto (ez lehet akár szirup is, de tetszőlegesen el is hagyható)
  • 4 gombóc joghurt fagylalt
  • ropogós pörkölt földimogyoró apróra vágva
  • 10 db jégkocka

 

Elkészítése:

Töltsük egy shaker-be a jégkockákat, a rumot, az amaretto-t és a csésze kávét. Rázzuk pár percig a keveréket. Fogjunk egy fagylaltos kelyhet, nedvesítsük meg a karimáját, majd mártsuk bele a földimogyoró őrleménybe. Tegyünk 4 gombóc fagylaltot a kehelybe, majd öntsük fel az alkoholos kávékeverékkel, amelyet előzőleg összeráztunk, viszont szűrjük meg a jégtől. Darabolt földimogyoróval szórjuk meg – lehetőleg a fagylaltot célozzuk – díszítsük ostyával is, és szervírozzuk a legnagyobb szeretettel!