A KávéBár Bazáron debütált a Dilmah Elixír

Idén február 8-9-én szerveződött a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizenegy éves KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka adott otthont. A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, s három szakmai bajnokság is zajlott.

A Professional Cup Tasters Challenge nyertese Gosztonyi Botond (Pantry Brunch and Coffee) lett, így ő kapta a részvételi lehetőséget egy spanyolországi, nemzetközi kávékóstoló továbbképzésen. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az V. Magyar Amatőr Barista Bajnokság győztese Molnár Marcell (Mozata). A kreativitásra építő, s elsősorban a bártenderek számára meghirdetett Stay Woke Cocktail Competition verseny, vagyis a frissítő kávékoktél-készítés idei bajnoka pedig Krómy Kornél (Filter Jegybár).

Hatalmas érdeklődés kísérte mindhárom versenyt, a koktél-zsűri tagjai között olyan ismert gasztro-szakemberek is voltak, mint a Michelin-csillagos Rácz Jenő, vagy a nemzetközi bárvilágban is otthonosan mozgó Nagy Zoltán. Idén is sikeres kísérőprogram lett a harmadik BárBeszéd bárkonferencia, s a „civil” érdeklődők mellett a kávé- és italszakma színe-java megjelent a helyszínen.

A Dilmah Tea és a Caffé Vergnano közös standja rengeteg látogatót vonzott a két nap során. Több mint 1000 csésze kávé, 600 csésze Dilmah tea és 300 pohár Dilmah Elixír jeges tea fogyott a hétvégén. Ezen a rendezvényen debütált itthon az Elixír termékcsalád, amely egy kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó teaszirup, és kiválóan használható a házi jeges tea készítéséhez. Vendégeink visszajelzései alapján az Elixír a nyár slágerterméke lehet a szakma számára a hazai vendéglátóhelyeken.