A Dilmah és a Caffé Vergnano is részt vett a jubileumi KávéBár Bazáron

Idén február 9-10-én szerveződött a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tízéves KávéBár Bazár, melynek a Millenáris Park B csarnoka adott otthont. A két nap során számos kiállító és program várta a vendégeket, s három szakmai bajnokság is zajlott. A rendezvényen két márkánk, a Caffé Vergnano és a Dilmah Tea is képviseltette magát.

A Magyar Cup Tasters Bajnokság nyertese Németh Attila (Flow Specialty Coffee Bar&Bistro) lett, így ő képviseli hazánkat a nyári, berlini világdöntőn. A nem hivatásos kávérajongók versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság győztese Szabó Diána (Tortaművek), a kreativitásra építő, s elsősorban a bártenderek számára meghirdetett Cold Brew Cocktail verseny, vagyis a kávékoktél készítés idei bajnoka pedig Horváth Réka (Société Budapest).

A szakmai előadásokat is nagy érdeklődés fogadta mindkét napon. Szombaton 13:00 órától Szöllősi Lívia vezette a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében zajló kávéfelismerést, őt követte Lonkai Márton home barista workshopja, majd indonéz kávékóstoló zajlott az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, Szongoth János közreműködésével. Várady Tibor panelbeszélgetése ezúttal a vendégekkel történő kommunikációt járta körbe, Riedl Annamáriával és Nagy Zoltánnal kiegészülve vitatták meg, a vendég-vendéglátó viszonyt. A napot Varró-Túróczi Anett pezsgőkurzusa zárta, melyhez izgalmas kóstolókat is kaptak a résztvevők. Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indult a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, s Csizmadia Tibor, az Enjoy Robotics üzletág vezetője bemutatta, milyen az élet a programozott kollégákkal.

Nem kevésbé volt figyelemre méltó a The Pink Project-előadás, ahol egy új kávé-variáns kerül szóba Lonkai Márton előadásában, majd Nagy-Bertók Anitának köszönhetően elsajátíthattuk a professzionális „kávéérzékelési” alapokat, vagyis bepillanthattunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őt követte Bagdi Bence, a Berlinből érkező 19grams pörkölő képviselője, aki egy cuppingot, vagyis profi kávékóstolást tartott, késő délután pedig egy különleges Dilmah-teaelőadás zajlott Mihályi Zoltán prezentálásában.

Idén is sikeres kísérőprogram lett a második Bár-beszéd bárkonferencia, s a csarnokot a „civil” érdeklődők mellett a kávé- és italszakma színe-java megtöltötte, de jól ismert séfek is felbukkantak a közönség soraiban.

A kávéillat pedig egész hétvégén betöltötte a hatalmas csarnokot, hiszen a látogatók a belépőjegy megvásárlásával 50 kiállító termékeit – köztük több mint kétszázféle kávét, valamint teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhattak meg.

A Dilmah és a Caffé Vergnano közös standon jelent meg, újdonságokkal is várva a látogatókat. Szálas és filteres teáink mellett különleges teakoktélok is készültek a pulton, Kőhalmi Róbert prezentálásában. A vendégek körében hatalmas sikert arattak az alkoholos és alkoholmentes kreációk. Nemcsak a teát, hanem a kávét illetően is adtunk hideget-meleget, hiszen bemutattuk a piaci újdonságnak számító cold brew eszközünket. Az újhullámos kávékultúrában népszerű cold brew kávé az olasz kávék rajongói számára is egyszerűen elérhetők, mivel a Caffé Vergnano speciális filterkávét is biztosít a professzionális technológia mellé. Bátran ajánljuk azoknak a vendéglátóhelyeknek, akik szeretnének új kínálatot mutatni vendégeiknek, de az olasz kávé ízét és megbízhatóságát szeretik.