Tudtad, hogy április a fenntarthatóság hónapja?

Április 22-én ünnepeljük a Föld napját, amelynek idei központi témája: “Állítsuk helyre Földünket”. Ennek kapcsán vállalatunk, a Caffè Vergnano szempontjából végiggondoltuk mindazokat a lépéseket, amelyeket a környezetvédelem és fenntarthatóság jegyében tettünk és teszünk az elkövetkezőkben is. Az eddigiekben is elkötelezettek voltunk, és továbbra is dolgozunk azon, hogy még környezettudatosabbá váljunk.

Komposzt – a Nespresso kompatibilis kávékapszuláink komposztálhatók, a szelektív szerves hulladékgyűjtés során újrahasznosíthatók. Így csökken a hulladék mennyisége, ami az első lépés a fenntartható környezetvédelem felé.

Második élet – Kávésdobozaink kiürülve millióféleképpen felhasználhatók, rengeteg praktikus lehetőséget kínálnak, csupán egy kis fantázia és kreativitás szükséges hozzá! Ajándékként is kiváló ötlet, akár a teli kávésdoboz a majdani újrafelhasználási lehetőséggel, akár egy már kiürült, de személyre szabott meglepetés doboz.

Újrahasznosított és újrahasznosítható – Kávézóknak, HoReCa pertnereinknek szánt gazdaságos kiszerelésű, közvetlenül a kávéőrlőre szerelhető szemes kávé adagolónk csomagolása újrahasznosított és újrahasznosítható, azaz 50%-ban újrahasznosított R-PET műanyagból készült, és a továbbiakban is környezetkímélő módon visszaforgatható. Ezáltan nem csupán egyéni szinten, otthonainkban tehetünk a környezetünkért, hanem vállalkozásainkban, a vendéglátó szektorban is tudatosak lehetünk.

Szelektív gyűjtés – Termékeink teljes csomagolása külön-külön a megfelelő gyűjtés keretében hasznosítható (szerves hulladék, alumínium, műanyag, papír, stb…). A különböző csomagolóanyagok elkülönített gyűjtése a megfelelő konténerekbe egy roppant egyszerű, ám végtelenül fontos gesztus.

Hulladékból erőforrás – A termelési lánc során keletkező melléktermékek bármely más ágazatban történő felhasználása: az állattenyésztésben, illetve energetikai területen felhasznált kávéfóliák, vagy a mezőgazdasági és faiskolai mulcsozásra és talajtakarásra újrahasznosított jutazsákok is mind remek példái egy fontos és praktikus folyamatnak.

Ne feledd, a Föld napja egy cselekvő ünnep, amely mindnyájunk jövőjéről szól, és amelyben mindannyiunknak felelőssége van!