La Molisana

 Tiszta és egyszerű, akár a tészta

Igazi olasz remekmű, a tésztakészítés évszázados múltú nagymestereitől

A Molise vidéken gazdálkodó Corlone család talán nem is sejtette 1912-ben, a kis kézműves tésztaműhely megalapításakor azt, hogy mára a La Molisana Olaszország ötödik legnagyobb tésztakészítő üzeme lesz, a negyedik szorgos generációt tudva maga mögött, és a világ több, mint 80 országába exportálva a prémium minőségű tésztát.

A La Molisana tészták minden részletükben megfelelnek a mai kor követelményeinek, amely alatt nem csupán a kiváló minőséget értjük, de a hátterét adó integrált termelési folyamatot is. Ez a termékek nyomon követhetőségét jelenti, azt, ahogyan a termőhelytől az asztalunkig jut a produktum. A La Molisana Olaszország legkiválóbb gabonatermő területein, négyféle válogatott durumbúzából termeli meg az alapanyagot, amelyet aztán saját silóiban tárol, majd saját malmaiban extra finomra őröl. Az így kapott kiváló minőségű liszt a tésztakészítő üzembe kerül, ahol kizárólag tiszta, a városka fölött eredő hegyi forrás vizével gyúrják össze, majd alacsony hőmérsékleten, hagyományos lassú szárítási folyamat következik, aminek végterméke az a legfinomabb tészta, ami az asztalunkra kerül.

A kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően a La Molisana tészta 14,5% fehérjét tartalmaz a piacon általános 12% fehérjetartalom helyett. A gabonafehérje felel a tészta szilárdságáért és rugalmasságáért is, és ennek a tulajdonságnak köszönhetjük, hogy a tészta a főzés során is megtartja alakját, és tányérunkra az olasz éttermekből ismert al dente minőségű tészta kerül. A fehérjetartalom az, ami a tészta valódi ízét is adja.
A La Molisana termékek hagyományos bronz nyomóformán készülnek, melytől a tészta felülete porózus lesz, így a mártás nem folyik le róla (szemben az általában használt teflonos eljárással).  Termékválasztékunkban tojással készült termékek is megtalálhatók, amelyek friss tojások felhasználásával készülnek, ezzel téve még ízletesebbé a tésztákat.
Tésztagyár a hegyek lábánál

A La Molisana tésztagyár a közép-olasz Molise tartományban található, 730 méterrel a tengerszint felett. Igazi paradicsom ez a táj, az olasz csizma közepén végighúzódó Appennin-hegység keleti lejtőin.  A víz tiszta, a hegyvidéki levegő friss, távol a városi szennyezésektől, minden feltétel ideális a tésztakészítéshez.
A molisanai tésztaüzemben összesen 16 gyártósoron, teljesen automatizáltan folyik a finom tészta készítése. Az üzem modern és energiatakarékos, mindemellett környezetbarát technológiákat alkalmaz.
A La Molisana tészta többszörösen díjnyertes termék, az utóbbi 6 évben kapott már elismerést a csomagolásért, a megjelenésért, termékinnovációért, és a termékminőségért is. A La Molisana tésztáknak gyönyörű a formája, bársonyos a felülete, esztétikus, szép halvány sárga a színe, mely a hagyományos bronz nyomóformáknak köszönhető, szemben a telfon technológiával készült tészták fényes, sötétebb színével, melyekről azonban pont a simaságuk miatt folyik le a mártás. Egy szóval a La Molisana tészta igazi olasz remekmű.

Integrált üzem

A La Molisana üzemében a tésztakészítés minden egyes mozzanata egy kézben van, integrált előállítási lánc formájában, a háttérben Olaszország legnagyobb malomipari vállalatával. Így a kész termékek könnyen nyomon követhetők a gabonaföldtől egészen az asztalunkig. Európa legnagyobb kapacitású gabonatároló silóiba kerül a learatott búza, ahonnan saját malmaikba szállítják át a búzaszemeket, és tradicionális malomköveken őrlik meg, mely az egyik titka a híres olasz tésztának. A liszt a tésztaüzembe kerül, ahol a modern gyártósorok a legfejlettebb technológiával végzik a változatos tésztaformák készítését, de ragaszkodva a tradícionális bronz nyomóformákhoz. Ez a titka a La Molisana tészták minőségének.

La Molisana, a tradíció

A La Molisana nem csupán egy tészta, hanem egy család története is egyúttal.
A több, mint száz éves tészta manufaktúra egy olyan örökség, amely apáról fiúra száll, immár a negyedik generációnál tartva. Egy olyan örökség, amelyben a tudás, a szakértelem, az elhivatottság, valamint a szakadatlan tettvágy – mint staféta – kerül továbbadásra nap, mint nap, generációról generációra, egy máshogy nem helyettesíthető értéket adva a vállalkozásnak.
Könnyen lehet modern technológiával nagy mennyiségben gyártani, a már bizonyított, sikeres modelleket másolni, de a szenvedély és az elkötelezettség mással nem pótolható.
La Molisana csapat
A tészta üzemben több, mint 100 elkötelezett, a vállalkozást magáénak érző munkatárs dolgozik, akik nap mint nap sokat tesznek a hírnév megőrzéséért és öregbítéséért.
Ők a La Molisana igazi kiválóságai – ahogy azt a cég vezetői meggyőződéssel vallják.
A gabona

A La Molisana a kezdetektől fogva kizárólag csak a legmagasabb minőségű durumbúzát használja, amely a tészta szempontjából kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. A malomba került búzának szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelnie, hogy az őrlési fázisba kerülhessen.
A búzatermő területek az országban többfelé találhatók, több, mint 600 területen, így garantálva a liszt állandó minőségét.

Glutén, az elengedhetetlen alkotóelem

A gabona fehérjében gazdag, és e mellett nagy mennyiségben tartalmaz magas minőségű glutént. A prémium tészták fontos alkotóeleme a glutén, mely a szilárdságot biztosítja, a glutén miatt lesz a lisztből ragacsos tészta, amikor vízzel összekeverik. A glutén felel a tészta rugalmasságáért is, egy hálószerű struktúrát képezve, ami által a tészta ellenálló lesz, és a főzés során megtartja formáját. A La Molisana tészták fehérjetartalma kimagasló, 14, 5 %, ennek köszönhetően a tészták a főzés után is kemények maradnak, és nem utolsósorban a magas fehérjetartalomnak köszönhetően önmagukban is ízletesek.

Matese, a tiszta víz

A La Molisana a tészták készítéséhez tiszta hegyi forrásvizet használ. Az Appenninek-beli Matese-hegységből ered Olaszország egyik legelismertebb és leginkább kedvelt vize, amely kellemesen lágy, ásványi sókban és nyomelemekben gazdag, nitrátokban szegény kiváló minőségű víz, amitől a tészta is rendkívül finom lesz.
Új csomagolás és design

2017-ben új receptúrát dolgozott ki a cég, melynek alapjai a minőségi alapanyagok és a négy generáción átívelő hagyományok. A megújult csomaglás is tökéletesen tükrözi mindazt a kiválóságot és tudást, amit a La Molisana nyújt a tészta piacon fogyasztóinak.
Tehetséges fiatal dizájnerek kreatív ötleteivel felépített kommunikációs kampány az olasz tészta minőségét emeli ki még jobban. A kitalálók célja volt párhuzamot vonni a kiváló olasz élelmiszer és az olasz divat között, ami nagyon jól sikerült.