Juicee Gummee

A természetes gyümölcsösség

Gumicukor a szomszédból

 
A gumicukor egyszerűen ellenállhatatlan. Vonz az íze, a színe, változatos formája, játékossága – mondjuk ki, ez egy többnyire ártalmatlan függőség, legyen szó akár gyerekekről, akár nagyobbakról.
A Juicee Gummee egy friss és modern márka, amely prémium gumicukrokat gyárt, valódi gyümölcslé felhasználásával. A Juicee Gummee cukorkái a világ minden részére eljutnak, amelyek között mindenki megtalálhatja a maga kedvencét és a szórakozás örömét.
A Juicee Gummee a The Candy Plus Sweet Factory s.r.o. márkája, amely az írországi Valeo Foods Group tulajdona. A céget 2000-ben alapították Csehországban, később a hazai Fundy márka is a Juicee Gummee irányítása alá került. A Juicee Gummee gumicukrok manapság is Csehországban készülnek.
„Aprócska csomagolásban közepes méretű medvék várják gazdájukat. Illata alapján közepesnek ígérkezik, de azt már tudjuk, hogy ez sokat nem garantál. Ízlelés során sokkal-sokkal pozitívabb élményt nyújt. Ízletes és kicsit „szaftos”, ami szinte az összes tesztalanyt azonnal lenyűgözte. Közepesen kemény állaga is ideálisnak bizonyul, illetve édessége is mondhatni tökéletes. Üdítő hatást kelt, amikor ráharapunk, ez képes kiemelni a tömegből.”
(mindemegette.hu – gumicukorteszt)
Amikor az édességről volt szó, az emberiség mindig nagyon találékony volt. Az ókori görögök és rómaiak datolyát, mézet, szőlőt ettek. A középkorban fűszeres süteményeket és mézeskalácsot nassoltak, mígnem a 16. században a hajósok behozták Közép-Amerikából Európába a kakaóbabot. A cukor megjelenése mérföldkő volt az édességek történelmében. Az arab világból importált nádcukor kezdetben drága luxuscikknek számított, csak a nemesség engedhette meg magának. A szélesebb körű elterjedése csak jóval később következett be. Németországban csak a 19. század elején kezdték meg a cukorrépa termelését és a 19. század közepétől vált megfizethető és mindennapi élelmiszerré. A 19. században végül egy zseniális cukrász fedezte fel, hogy ha az arabmézgafa nyers gyantáját, a gumiarábikumot felfőzik cukorral, és gyümölcsökkel illetve egyéb ízesítőkkel gazdagítják, abból puha, rágható édesség készíthető. Így születtek meg az első gumicukorkák. Manapság a gumicukor előállításánál azonban már régóta zselatint használnak a gumiarábikum helyett. Ezzel az alapanyaggal lágyabb textúra és kellemesebb fogyasztási és ízélmény érhető el.
Mit tartalmaz a gumicukor?
A gumicukor termékösszetevői a glükóz szirup, a cukor, a szőlőcukor és a zselatin. A felsorolt alapanyagok gyümölcs- és növénykoncentrátumokkal, aromákkal, keményítővel és kevés citromlével egészülnek ki, rendkívül ügyelve arra, hogy a termékekbe kizárólag kifogástalan minőségű alapanyagok kerüljenek. A keverés aránya féltve őrzött titok. Néhány gumicukrot keményítő vagy egy trópusi algafaj, az agar segítségével gyártanak, és ezeket a termékeket vegetáriánusok is fogyaszthatják. A Juicee Gummee termékek valódi gyümölcs és zöldség koncentrátumokat is tartalmaznak magas arányban, amely a finoman ízekben is visszaköszön. A Juicee Gummee nem használ pálmaolajat a termékek gyártása során.
Hogyan készül a gumicukor?
A glükózszirup, cukor, szőlőcukor, zselatin hevített keverékéből álló forró, folyékony masszát lapos, szállítható tálcákon lévő formákba öntik, fúvókákon keresztül. Egy viszonylag hosszú szárítási folyamat után a termékek még egy méhviasz bevonatot kapnak, ami fényt ad a gumicukroknak és megakadályozza az egymáshoz tapadásukat. A sziruptól válik a cukorka átlátszóvá, a cukor és szőlőcukor édesíti, míg a zselatin a rágás élményét adja meg. A keverékhez gyümölcs- és növényi kivonatokat, citromlét is adnak.

Termékeink

Juicee Gummee gumicukrok

Hihetetlenül finom gumicukrok 5% gyümölcslével, mesterséges színezékek nélkül, fantáziadús, kedves formákban. Minden korosztály megtalálhatja a számára legszórakoztatóbb, legmókásabb, hangulatának megfelelő cukorkát, legyen az akár cápa, giliszta, béka, kukac, maci, hamburger, avagy cupcake sütemény figura. Kényelmes, kis kiszerelésű, 80 grammos csomagokban, nagyon kedvező áron.

Juicee Gummee Szíj és Ceruza Gumicukrok

Extra magas, 15%-os gyümölcstartalommal készülő szíj vagy ceruza formájú, hosszú gumicukorkák. Változatos, finom gyümölcsízek a kínálatban: eper, cseresznye, alma és tutti-frutti. A kandírozott, cukorral bevont, savanykás termékek kedvelői is válogathatnak a préselt, más néven extrudált cukorkák színes kínálatából. 85 grammos, egyszerre nekiülős, de még bűntudatmentes kiszerelésben.

Juicee Gummee Gumicukrok Lédig

Itt tényleg bárki megtalálhatja a kedvére való cukorkát, ráadásul családi, avagy iskolai osztálynak alkalmas kiszerelésben is. Legyen az akár a kilós zacskós neonkukac, vagy a kettő kilós karikaformájú savanyú gumicukorka, a még nagyobb kiszerelésű krokodil, vagy cápaforma, vagy akár a gigantikus zacskónyi gumimaci, az biztos, hogy ezúttal mindenkinek jutni fog a finom cukorkából.