Teával is ünnepelt az idei Dining Guide gála közönsége

Február 25-én a Várkert Bazárban ünnepélyes gála keretében ismertette a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz legújabb toplistáit, kiemelve hazánk 10 legjobb éttermét. A nyolcszáz fős vendégsereget számos ínyencség várta kiállítói standokon, például az alkoholmentes Dilmah koktélkreációk.

Első alkalommal vett részt cégünk a legfontosabb hazai gasztronómiai díjátadón. A Dilmah standon Oláh Ricárd és Szabó Bence, a St Andrea Wine&Skybar bártenderei alkottak izgalmas italkreációkat. Az este folyamán rengeteg vendég kóstolta meg a Dilmah teákból, különböző infúziókkal készített alkoholmentes koktélokat, és az ízek lenyűgözték a közönséget. Fantasztikus este volt, számos díj és elismerés jutott a szakma legjobbjainak, gratulálunk minden díjazottnak!

A Volkswagen-Dining Guide Top100 Étteremkalauz Top 10+2 étterme:

Stand – Széll Tamás, Szulló Szabina, séfek (94 pont)
Onyx – Mészáros Ádám, séf (92 pont)
Costes – Palágyi Eszter, séf (93 pont)
Borkonyha – Sárközi Ákos, séf (92 pont)
Costes Downtown – Tiago Sabarigo, séf (92 pont)
Babel Budapest – Veres István, séf (92 pont)
MÁK – Mizsei János, séf (91 pont)
St. Andrea Restaurant – Barna Ádám, séf (91 pont)
Textúra – Sárközi Ákos, séf (90 pont)
Anyukám Mondta – Dudás Szabolcs, séf (90 pont)
Olimpia – Ádám Csaba, séf (89 pont)
Arany Kaviár – Kanász László, séf (89 pont)

A Zwack Izabella Borkereskedés – Az Év Borlapja Díjat az Arany Kaviárétterem kapta. A Dining Guide – Miele Az Év Ifjú Séftehetsége Díjat Farkas Richárd, a Pajta séfje kapta, a Dining Guide – Römerquelle Az Év Séfje Díj tulajdonosa pedig a Borkonyha és a Textúra séfje, Sárközi Ákos. A szakács az utóbbi étteremnek szóló elismerésként a Dining Guide – Unicum Riserva Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is átvehette. A Dining Guide – METRO az Év Innovatív Konyhája Díj a Tiszavirágé lett, melyet szegedi étterem séfje, Kurucz Attila vett át.

A Dining Guide – Az Év Cukrászdája Díjat a Mihályi Patisserie, és ezzel együtt Mihályi László tulajdonos, cukrász ikonikussá vált váci cukrászdája kapta. A Dining Guide – Az Év Alternatív Vendéglátóhelye Díjat pedig a Dudás Szilárd és Dudás Szabolcs testvérek által jegyzett Pizza, Kávé, Világbéke zsebelte be.

Az idén három új díjat is indítottak a szervezők. Az egyik a Dining Guide – Nespresso Az Év Éttermi Kávélapja Díj, melyet a Stand Étterem zsebelte be, amely Molnár Attila, négyszeres magyar baristabajnok soproni pörkölőjében készül. A másik a Dining Guide – Royal Bliss Az Év Koktélbárja Díj, melyet a nemzetközi hírnevet is szerzett Boutiq’Bar tulajdonosa, az ország legismertebb bártendere, Nagy Zoltán vehetett át. A harmadik újdonság pedig a Dining Guide – Lánchíd De Luxe Brandy Az Év Szervizembere Díj, ugyanis az éttermekben kulcsszerepet játszik a maître, vagyis a házigazda, aki meghatározza egy egész étterem miliőjét, hangulatát. A kitüntetést Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Restaurant étteremvezetője nyerte, aki híresen szívélyes és gondos jelenlétével egy egészen kiváló budapesti éttermet tesz még színvonalasabbá, az ottani étkezést pedig még emlékezetesebb élménnyé.